Kvenfolkets dag

Dagen markerer den første organiseringen av kvenene ved etableringen av det første lokallaget Ruijan kväänit Pyssyjokilais. Gratulerer med dagen til alle kvener.


Sommaronske Til Sankthans Fra Dikteren Helge Stangnes Sommer Jord Norge

Kvenfolkets dag kväänikansan päivä feires 16.

. Vi hadde utstilling om Ingemannsland og nyinnkjøpt flagg. Arrangementet er i regi av Sannhets- og forsoningskommisjonen og Trefoldighetskirken. Forestillingen passer for hele familien.

På denne dagen i 1984 blei det første lokallaget for kvenar etablert i Børselv i Aust-Finnmark. Postet av Unknown når onsdag mars 16 2022. Kvenfolket er ett av de opprinnelige folkeslagene på nordkalotten og anerkjent som en av fem nasjonale minoriteter i Norge.

Mars nærmer seg og kvenfolk over hele landet gjør seg klar for kväänikansan päivä kvenfolkets dag. Pål Vegard Eriksen palruijan-kaikuno. Eläkhöön kväänin kieli leve kvensk.

Vi åpner dørene på museet klokken 1730 og inviterer publikum inn på markeringen. Datoen er vald til minne om den første organiseringa av kvenane som gruppe. Slik feires kvenfolkets dag i år.

Dagen feires over hele landet med ulike aktiviteter i lokallagene. Kvenfolkets dag 1632019 Posted by kvensksenter on 28022019 05042019 in Nyheter Leave a comment Språksenteret samarbeider med Nord-Varanger kvenforening og Vadsø museum Ruija kvenmuseum om feiringen av Kvenfolkets dag 16mars kl 1200 på museet Grensen 1 9800 Vadsø. Når kvensk bosetting i Norge tok til er ukjent men.

Mars er kvenfolkets dag. Dei fleste i Noreg veit noko om samane og dei samiske språka i landet vårt men færre kjenner til kvenane og språket deira. Kvenfolkets dag ble feiret på Vadsø museum-Ruija kvenmuseum med taler og underholdning.

Det blir musikk med Kristin Mellem. Se hva som skjer i nærheten av deg. Mars er det Kvenfolkets dag eller Kväänikansan päivä som det heter på kvensk.

Det er kvenfolkets dag i dag. Vi hadde utstilling om Ingemannsland og nyinnkjøpt flagg. Dagen markerer den første organiseringen av kvenene ved etableringen av det første lokallaget Ruijan kväänit Pyssyjokilaiset Norske kvener Børselv i 1984.

448 members in the Sapmi community. Kvenfolkets dag ble feiret på Vadsø museum-Ruija kvenmuseum med taler og underholdning. Kvenane er ein nasjonal minoritet i Noreg.

Lær mer om kvensk historie og kultur i denne saken fra NRK. Trygve arbeider som freelancemusiker med base i. Kvenfolkets dag er ei markering av kvensknorskfinsk historie og kultur.

UiT- Norges arktiske universitet markerer kvenfolkets dag i kafe Tamsøy. Kvenfolkets dag markeres over det ganske land. 1 day agoGratulerer med kvenfolkets dag.

Nasjonale minoriteter er grupper med langvarig tilknytning til landet. Velkommen til feiring av Kvenfolkets dag 16. Send dette via e-postBlogg detteDel på TwitterDel på FacebookDel på Pinterest.

UiT sin hovedmarkering av kvenfolkets dag. Mars er det kvenfolkets dag. De har ferdes i.

Kvensk språksenter i Vadsø markerer i samarbeid med Vadsø museum - Ruija kvenmuseum Kvenfolkets dag 16 mars. Markering av kvenfolkets dag 2021Tale av biskop Olav ØygardSang av Elin Seppola BrandvollMusikk av Ivar Jarle EliassenLiturg Steinar Sneås Skauge. Markering av dagen later til å vokse for hvert år som går både i omfang og utstrekning.

Vi feirer Kvenfolkets dag med musikkforestillingen Elläimet ja elävät - Husdyr og villdyr. Hovedtaler er Nora Marie Ollila fra Kvääninuoret Kvenungdommen. Digital markering av Kväänikansan päiväKvenfolkets dag Nord-Troms.

UiT- Norges arktiske universitet markerer kvenfolkets dag i kafe Tamsøy. Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen markerer Kvenfolkets dag med denne konserten som gjøres i samarbeid med lokallaget til Norske Kveners forbund. This is an subreddit for news in the sami language or containing sami news in the original sámi language or in.

Sara Maria Lindbach framfører et tekstutdrag. Kvenane er ein av dei fem nasjonale minoritetane i landet vårt og kvensk blei formelt godkjent som eige språk i Noreg i 2005. Kvenene har alltid levd nært naturen.

Mars markerer vi kvenfolkets dag.


Berlinerworte 2


Sommaronske Til Sankthans Fra Dikteren Helge Stangnes Sommer Jord Norge

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel